Ar manote, kad griliai, kepsninės – aukurai ir šašlykinės yra tik šiltojo sezono malonumas? Visai ne! Gardžiais vasaros skonį primenančiais patiekalais galite mėgautis visais metų laikais. Griliaus patiekalai suburia artimiausius šeimos narius, draugus ir kitus jums svarbius žmones dalytis ir skanauti gurmaniškais patiekalais net ir žiemos metu. Tai puikus laikas sugužėti šiltiems pasisėdėjimams ir pasidalyti gardžiu kąsneliu. Griliaus ir kepsninės – aukuro naudojimas žiemos metu atveria daugybę galimybių eksperimentuoti su naujais receptais.
Įsivaizduokite: lauke šaltas žiemos vakaras, daugybė sniego ir žvarbu, o viduje – jaukus šilumos jausmas, jūs kepate sultingus steikus ar verdate gardų troškinį ant kepsninės – aukuro. Tokie patiekalai ne tik šildo, bet ir suteikia ypatingą malonumą, nes šaltis lauke dar labiau išryškina griliaus kepinių žavesį.
Verta neužmiršti griliaus ir kepsninės – aukuro patiekalų ir tokių žiemos švenčių metu kaip Kalėdos ar Naujieji Metai! Žiemos mėnesiais galite išbandyti specialius receptus, puikiai tinkančius šaltam orui – nuo svaiginančiu aromatu garuojančių sriubų iki žvėrienos kepsnių ar bulvių plokštainio. Tik įsivaizduokite, kaip dūminiu aromatu atsiduodantys griliuje ar kepsninėje – aukure pagaminti patiekalai gali prisidėti prie jūsų šventinio stalo įvairovės!
Primename, kad norint mėgautis aromatingais patiekalais žiemos metu, griliaus ir kepsninės – aukuro įranga reikia deramai pasirūpinti.
Visų pirma, nepamirškite apsaugoti kuro nuo drėgmės, kad išvengtumėte problemų. Sudrėkusias anglis sunkiau įkurti ir jos lėčiau įsidega, todėl rekomenduojama laikyti anglis sausose, uždarose patalpose. Jei neturite vietos saugojimui, visada galite įsigyti anglių parduotuvėse mažesniais kiekiais. Jei ilgai nenaudojote savo grilio ar kepsninės – aukuro, taip pat patartina prieš kepant pirmiausia ją pašildyti. Pakaks įkaitinti kepsninę – aukurą iki maždaug šimto laipsnių temperatūros ir leisti išgaruoti drėgmei.
Nenustokite džiuginti artimųjų aromatingais patiekalais šaltuoju metų laiku. Pasiruoškite mėgautis nepakartojamais gurmaniškais įspūdžiais visus metus!